KOSZYK NA ZAKUPY (0 elementów 0,00 zł)
Działaność vegekoszyk.pl została zakończona 31.03.2023
Osoby zainteresowane przejęciem domeny vegekoszyk.pl prosimy o kontakt na kontakt@vegekoszyk.pl
Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych i najstarszych roślin strączkowych w Azji. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Bardzo prosta w przygotowaniu ze względu na delikatną łupinkę. Jej delikatnie słodko - orzechowy smak jest prawdziwym i wspaniałym delikatesem nadającym się jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych. Fasolkę adzuki polecamy do past i pasztetów, do zup i potraw jednogarnkowych. Sposób przygotowania: fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na kilka godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
*Produkty zaznaczone jako bez glutenu, bez soi, bez mleka itd, jeśli nie mają odpowiedniego certyfikatu, mogą zawierać śladowe ich ilości.
Działaność vegekoszyk.pl została zakończona 31.03.2023